Tryffel presenter

 
Som påskpresent i år blev det hemmagjora små tryffelpaket.
Tryfflar är ett konfekt som både är enkelt att göra, goda, fina och väldigt uppskattade som presenter.
Man kan smaksätta sin tryffel i onändling många olika smaker och dekoreras gärna med det som passar!
 
  
 

Espressotryffel

 
Till er kaffeälskare kommer en mörk och fyllig espressotryffel.
Värt att notera är att denna konfekt är väligt mörk och fyllig i smaken så ta små bett.
 
 
Ingredienser
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad (70% eller mer) OBS! kan ev. minskas till 200 g
1 msk stark espresso
kakao och kaffebönor till garnering
 
Gör såhär
* Koka upp grädden i en kastrull.
* Hacka chokladen, häll i den i grädden och rör tills chokladen smält helt och smeten blivit slät.
* Smaksätt med espresson.
* Låt smeten svalna i kylen, håll koll så att den inte blir för hård.
* När tryffelsmeten blivit lagon fast för att kunna rulla tar du ca 1 msk smet och forma till kuber.
* Rulla sedan tryffeln i kakao och tryck sedan fast en kaffeböna.
* Låt stelna i kylskåp.
 
Förvaras svalt i burk med lock.
 
 

Whiskytryffel

 
Till er whiskyfantaster kan jag rekomendera denna goda tryffel.
Den blev lika uppskattad av whiskyfantasten som av de andra!
Den mörka chokladen dominerar men sedan smyger Whiskysmaken sig på och ger en fantastisk eftersmak.
 
 
Ingredienser
200 g mörk choklad (70% eller mer)
1 dl vispgrädde
3-4 msk whisky
kakao till garnering
 
Gör såhär
* Hacka chokladen fint
* Koka upp grädden snabbt och tillsätt choklad..
* Rör tills chokladen smält helt och smeten blivit slät. Blanda därefter i whiskyn.
* Låt smeten svalna i kylen, håll koll så att den inte blir för hård.
* När tryffelsmeten blivit lagon fast för att kunna forma tar du ca 1 msk smet och rulla till bollar.
* Rulla sedan tryffeln i kakaon.
* Låt stelna i kylskåp.
 
Förvaras svalt i burk med lock.
 
 
Receptet är från bloggen Söta Saker

Valnötstryffel

 
För alla er nötälskare kan jag rekomnedera denna tryffel.
Såklar går det att byta ut valnötterna till vilken nöt som du föredrar bättre!
 
 
Ingredienser
200 g mörk choklad (70% eller mer)
100 g margarin
3/4 dl vispgrädde
1 1/2 dl florsocker
50 g finhackad valnöt
kakao och hela valnötter till garnering
 
Gör såhär
* Koka upp grädden i en kastrull.
* Hacka chokladen, häll i den i grädden och rör tills chokladen smält helt och smeten blivit slät.
* Rör i margarinet och florsockret, blanda igen till slät smet.
* Tillsätt finhackad valnöt och rör om.
* Låt smeten svalna i kylen, håll koll så att den inte blir för hård.
* När tryffelsmeten blivit lagon fast för att kunna forma tar du ca 1 msk smet och rulla till bollar.
* Rulla sedan tryffeln i kakao och tryck sedan fast en valnöt.
* Låt stelna i kylskåp.
 
Förvaras svalt i burk med lock.
 
 
Receptet är från hemmetsjournal.se

Vit choklad och kokostryffel

 
Nu till den söta varianten av tryffel.
För er som är tokiga i vit choklad och kokos kommer denna konfekt vara erat val!
 
 
Ingredienser
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk margarin
200 g vit choklad
1 dl kokosflingor
Riven vit choklad/florsocker till garnering
 
Gör såhär
* Koka upp grädden i en kastrull.
* Rör ner smöret och blanda tills smeten blivit slät.
* Bryt chokladen och smält i micro eller över vattenbad.
* Rör i chokladen i grädden och blanda sedan ner kokosen.
* Låt smeten svalna i kylen, håll koll så att den inte blir för hård.
* När tryffelsmeten blivit lagon fast för att kunna forma tar du ca 1 msk smet och rulla till bollar.
* Rulla sedan tryffeln i riven choklad eller florsocker.
* Låt stelna i kylskåp.
 
Förvaras svalt i burk med lock.
 
 
Receptet har jag insirerats av från tasteline.se

Hallon och blåbärs Smoothie

 
Smoothie kan smaksättas hur man vill och smakar alltid lika fäscht och gott!
 
Ingredienser
Vaniljyogurt
Banan
Frysta hallon
Frysta blåbär
(Ingredienserna är efter smak, prova dig fram)
 
Gör såhär
* Häll i yougurt i en  skål eller direkt i saftkannan. Och lägg sedan ner banan.
* Häll på blåbär och hallon.
* ,Mixa med stavmixer tills smoothin blivit slät, smaka av och ev häll på mer av något. Bananen gör att smoothin blir något fastare och inte lika rinnig.
 
Lycka till!!
 

Fabians 1-års tårta

 
Upptäckte nu att jag inte publicerat min sons 1-års tårta.
Men bättre sent än aldrig!
 
 
 
 
Hipp Hipp Hurraaa!!!
 
 

Fabians 2-års Tårta

Med brist på tid fick jag snabbt slänga ihop en 2-års tårta till sonen, fick ta de dokorationer som jag hade hemme (snöflingor).
Snöflingorna blev mycket passande just denna dag eftersom det började snöa ute :-)
 
 
Tårtan bestod av
Ljus botten
Jordgubbsmousse
Vaniljkräm
 
Jordgubbsmousse
(recept från kokaihop.se)
 
Ingredienser
3 gelatinblad
6 dl jordgubbar
6 msk florsocker
6 dl grädde
 
Gör såhär
* Puréa jordgubbarna och blanda i florsockret.
* Värm upp lite av jordgubbspurén, krama ur gelatinet och rör ner i lagom varm puré.
* Vispa grädden och vänd mer i jorgubbspurén.
* Låt stå kallt tills du fyller tårtan.
 
 
Vaniljkräm 
(recept från Elle mat&vin, bengtssons baksida)
 
Ingredienser
2 dl mjölk
2 äggulor
0,5 dl vit sirap
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
 
Gör såhär
* Blanda samman mjölk, äggulor, sirap och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull.
* Låt sjuda tills det tjocknat.
* Blanda i vaniljsockret.
* Låt svalna innan användning.
 

Snötårtor

 
Jag och en arbetskamrat hjälptes åt att baka dessa fantastiskt fina och goda tårtor till vår Julavslutning.
Tyvärr så har jag inte recepten på fyllningarna eller kommer ihåg exakt vad som var i men uppdaterar så fort jag vet!!
 
Snöfling-tårta i två våningar
 
 
 
Vinterlandskap tårta
 
 

Vaniljdrömmar

Här kommer ett recept på Klassiska Vaniljdrömmar som jag hittat på kokaihop.se.
Kakorna blev verkligen goda, men väldigt smuliga. Ska försöka hitta ett annat bättre recept.
 
Receptet räcker till ca 50 stycken.
 
 
Ingredienser
100 g margarin
3 dl socker
2-4 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
2,5-3 dl vetemjöl
1 tsk hjortronsalt
 
Gör såhär
* Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till en smidig deg. Tillsätt olja, lite i taget.
* Blanda hjortronsalt med lite av mjölet och rör ner det i degen.
* Arbeta in resterande av mjölet.
* Rulla små bollar av degen. Lägg dom på en smord plåt eller bakplåtspapper.
* Grädda mitt i ugn 150 grader i ca. 20 minuter.
* Låt kallna på plåten.
 
Går bra att frysa in!

Pepparkakor

Pepparkakor är verkligen ett måste runt juletider och varför inte passa på att göra sin alldeles egna pepparkaksdeg. Det är mycket väntande, kräver tålamod och tid men väl VÄRT väntan!
Jag halverade detta recept och tyckte att det var lite mesigt med smaken, hade velat ha mera kryddor i så öka gärna lite!!
 
 
Detta recept räcker till en sats på 500 pepparkakor.
 
Ingredienser
3 dl ljus sirap
4 dl socker
1,5 msk ingefära
1,5 msk kanel
1 msk nejlikor (pulver)
350 g margarin
3 dl vispgrädde
2,5 liter (25 dl) vetemjöl (1/4 mjöl dag 1, 3/4 mjöl dag 2)
1 msk bikarbonat
 
Dag 1
* Rör sirap, socker, kryddor och rumsvarmt smör till en smet i assistenten.
* Vispa grädde till skum och blanda sedan i degen, lite i taget.
* Rör ut bikarbonat i lite vatten och häll sedan ner i smeten.
* Blanda i 1/4 av mjölet.
* Låt degen stå övertäckt, i köket - rumsvarmt, till nästa dag.
 
 
Dag 2
Blanda i resterande av mjölet (3/4) och baka ut!
Ugn: 175-200 grader i ca. 6 minuter.
 
 
 
Om du inte bakar ut hela degen kan den förvaras i plastpåse inne i kylskåpet.
 

Dålig uppdatering...

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Har inte haft tid eller ork att sätta mig ner och skriva in allt i bloggen tyvärr... Det blir nog tyvärr så när man har fullt upp med arbete och en enerifylld tvååring.

Men ÄNTLIGEN ska allt som jag samlat på mig publceras, ENJOY! :-)

Cheesecake

 

Utav detta recept räcker det till en form på ca 25cm (8-10 port).

4 ägg
2 dl socker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl grädde
6 st digestivekex

* Smula kexen i botten på formen.
* Skilj äggulor från vitor i varsin skål.
* Vispa gulorna med sockret. Blanda ner philadephia och vaniljsockret.
* Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggblandningen.
* Vispa tillsist vitorna till hårt skum och vänd försiktingt ner dom så att inte luften går ur smeten.
* Kleta i smeten i formen, täck med plastfolie och ställ in i frysen i minst 3 timmar innan servering.

 

Till nästa gång ska jag ta mera Digestivekex till bottnen, blev lite för tunnt lager tyvärr :-(

 

Alltid lika gott med en Cheesecake!!


RSS 2.0