Cheesecake

 

Utav detta recept räcker det till en form på ca 25cm (8-10 port).

4 ägg
2 dl socker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl grädde
6 st digestivekex

* Smula kexen i botten på formen.
* Skilj äggulor från vitor i varsin skål.
* Vispa gulorna med sockret. Blanda ner philadephia och vaniljsockret.
* Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggblandningen.
* Vispa tillsist vitorna till hårt skum och vänd försiktingt ner dom så att inte luften går ur smeten.
* Kleta i smeten i formen, täck med plastfolie och ställ in i frysen i minst 3 timmar innan servering.

 

Till nästa gång ska jag ta mera Digestivekex till bottnen, blev lite för tunnt lager tyvärr :-(

 

Alltid lika gott med en Cheesecake!!

Trackback
RSS 2.0