Thaisoppa

 
Enkel och snabblagad soppa med thaismak.
Lime, apelsin och ingefära matchar den krämiga kokosmjölken.
Serveras med nudlar och en bit färskt bröd!
 
 
Ingredienser
2 morötter
1/2 purjolök
1-2 msk röd currypaste
1 burk tomatkross (400 g)
2 burkar kokosmjölk (á 400 g)
1 1/2 msk riven ingefära
1 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk färskressad limejuice
1 1/2 msk asiatisk fisksås
1 msk konc kycklingfond
2 msk sweet chilisås
rapsolja
 
ev. färsk korriander och chiliflakes till garnering
 
Gör såhär
* Skala morötterna. Dela dem på längden och skär i slantar. Ansa och strimla purjon.
* Fräs morot, purjo och currypaste i 2 msk olja i en stor kasrtull i 3 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock ca 10 minuter. Rör om då och då.
* koka nudlar. Lägg upp i botten på skålen.
* Smaka ev av med mer limejuice och fisksås. Servera och garnera med chiliflakes och koriander.
 
Receptet är från icas tidning buffé.
 

RSS 2.0