Kalops

För ett tag sedan gjorde jag kalops för första gången.
Det var faktiskt inte så svårt, mest att det tog tid så att göra i god tid är ett måste.
Receptet hittade jag på tasteline.se.

Ingredienser:
2 st morötter
600 g nötkött
2 st gullökar
3 msk vetemjöl
4 dl vatten
(jag tog mer vatten, ca 6 dl men rekomenderar mer ändå om man vill ha mycket sås)
1,5 tsk salt
10 st kryddpeppar, hel
3 st lagerblad

Gör såhär:
Skär köttet i mindre bitarn ca 3x3cm. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i smör, lite i taget.
Lägg efter hand över i en gryta. Strö över mjölet och rör om så det fördelar sig jämt.
Tillsätt vatten, salt, kryddpeppar och lagerblad.
Låt kalopsen koka på svag värme under lock i 1 1/2-2 timmar. Rör om då och då.
Skala och skär morötterna i mindre bitar, lägg ner dem när 30 minuter av koktiden återstår.

Serveras med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Jag koka kalopsen allt som allt i lite mer än 2 timmar och köttet blev ändå inte lika mört som jag ville, så koka gärna kalopsen längre - det blir bara godare!
Lycka till!!


RSS 2.0