Pepparkakor

Pepparkakor är verkligen ett måste runt juletider och varför inte passa på att göra sin alldeles egna pepparkaksdeg. Det är mycket väntande, kräver tålamod och tid men väl VÄRT väntan!
Jag halverade detta recept och tyckte att det var lite mesigt med smaken, hade velat ha mera kryddor i så öka gärna lite!!
 
 
Detta recept räcker till en sats på 500 pepparkakor.
 
Ingredienser
3 dl ljus sirap
4 dl socker
1,5 msk ingefära
1,5 msk kanel
1 msk nejlikor (pulver)
350 g margarin
3 dl vispgrädde
2,5 liter (25 dl) vetemjöl (1/4 mjöl dag 1, 3/4 mjöl dag 2)
1 msk bikarbonat
 
Dag 1
* Rör sirap, socker, kryddor och rumsvarmt smör till en smet i assistenten.
* Vispa grädde till skum och blanda sedan i degen, lite i taget.
* Rör ut bikarbonat i lite vatten och häll sedan ner i smeten.
* Blanda i 1/4 av mjölet.
* Låt degen stå övertäckt, i köket - rumsvarmt, till nästa dag.
 
 
Dag 2
Blanda i resterande av mjölet (3/4) och baka ut!
Ugn: 175-200 grader i ca. 6 minuter.
 
 
 
Om du inte bakar ut hela degen kan den förvaras i plastpåse inne i kylskåpet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0