Espressotryffel
Till er kaffeälskare kommer en mörk och fyllig espressotryffel.
Värt att notera är att denna konfekt är väligt mörk och fyllig i smaken så ta små bett.

Ingredienser
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad (70% eller mer) OBS! kan ev. minskas till 200 g
1 msk stark espresso
kakao och kaffebönor till garnering
Gör såhär
* Koka upp grädden i en kastrull.
* Hacka chokladen, häll i den i grädden och rör tills chokladen smält helt och smeten blivit slät.
* Smaksätt med espresson.
* Låt smeten svalna i kylen, håll koll så att den inte blir för hård.
* När tryffelsmeten blivit lagon fast för att kunna rulla tar du ca 1 msk smet och forma till kuber.
* Rulla sedan tryffeln i kakao och tryck sedan fast en kaffeböna.
* Låt stelna i kylskåp.
Förvaras svalt i burk med lock.

Kommentarer
Trackback