Whiskytryffel

 
Till er whiskyfantaster kan jag rekomendera denna goda tryffel.
Den blev lika uppskattad av whiskyfantasten som av de andra!
Den mörka chokladen dominerar men sedan smyger Whiskysmaken sig på och ger en fantastisk eftersmak.
 
 
Ingredienser
200 g mörk choklad (70% eller mer)
1 dl vispgrädde
3-4 msk whisky
kakao till garnering
 
Gör såhär
* Hacka chokladen fint
* Koka upp grädden snabbt och tillsätt choklad..
* Rör tills chokladen smält helt och smeten blivit slät. Blanda därefter i whiskyn.
* Låt smeten svalna i kylen, håll koll så att den inte blir för hård.
* När tryffelsmeten blivit lagon fast för att kunna forma tar du ca 1 msk smet och rulla till bollar.
* Rulla sedan tryffeln i kakaon.
* Låt stelna i kylskåp.
 
Förvaras svalt i burk med lock.
 
 
Receptet är från bloggen Söta Saker

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0