Valnötstryffel

 
För alla er nötälskare kan jag rekomnedera denna tryffel.
Såklar går det att byta ut valnötterna till vilken nöt som du föredrar bättre!
 
 
Ingredienser
200 g mörk choklad (70% eller mer)
100 g margarin
3/4 dl vispgrädde
1 1/2 dl florsocker
50 g finhackad valnöt
kakao och hela valnötter till garnering
 
Gör såhär
* Koka upp grädden i en kastrull.
* Hacka chokladen, häll i den i grädden och rör tills chokladen smält helt och smeten blivit slät.
* Rör i margarinet och florsockret, blanda igen till slät smet.
* Tillsätt finhackad valnöt och rör om.
* Låt smeten svalna i kylen, håll koll så att den inte blir för hård.
* När tryffelsmeten blivit lagon fast för att kunna forma tar du ca 1 msk smet och rulla till bollar.
* Rulla sedan tryffeln i kakao och tryck sedan fast en valnöt.
* Låt stelna i kylskåp.
 
Förvaras svalt i burk med lock.
 
 
Receptet är från hemmetsjournal.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0