Vinbärskaka


 
Om du tycker om röda vinbär så varför inte slänga ihop en härligt söt och syrlig vinbärskaka? Detta är ett gammalt recept  som jag har fått av min mamma som har haft det i säkert över 20 år.
Denna mumsiga kaka är verkligen värd att prova! Går bra att frysa in också :-)
 
 
Nödvändigheter
140g smör/margarin
2 dl socker
1 ägg 
2 dl vetemjöl
ca 1/2 liter röda vinbär
 
Klä en liten långpanna (ca. 25X30 cm) med bakplåtspapper.
Rör samman matfett och socker. Rör ner ägg och sedan mjölet.
Bred ut smeten jämnt i långpannan, strö sedan vinbären tätt över hela ytan.
Grädda 175 grader i ca. 30 minuter. Låt kakan svalna, skär sedan upp den i rutor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0