Bröllopstårta

 
I Augusti 2013 fick jag den stora äran att baka tårtan till en väns bröllop. Fick då även tillfälle att testa nya fyllningar som både blev spännande och goda. Har aldrig tidigare gjort bröllopstårta och måste erkänna att jag var mycket nervös, men samtidigt väldigt smickrad. 
Tack ännu en gång Camilla och Fredrik för detta förtroende :-)
 
Tårtorna bestod av ljusa bottnar, kokosmousse, geishafluff och var spacklade med vaniljsmörkräm. De var täckta i marsipan som jag kavlat med mönsterkavel med hjärtan på. Pärlbandet runt tårtorna bestod av marsipan och var pudrade med ätbar satin-pulverfärg. Texten bestod även den av marsipan men var penslad med silvrig ätbar pulverfärg. Slutligen hade jag gjort massor och åter massor av rosa och vita flowerpaste- rosor i som jag penslade med samma satin-pulverfärg som pärlbandet.
Och såhär blev resultatet.
 
 
 
 
   
 
Kokosmousse
2 dl Crème fraiche
1,5 dl Socker
2 dl Vispgrädde
2 dl Kokosflingor
 
* Blanda samman crème fraiche och socker i en bunke, fortsätt tills sockret löst upp sig. Vispa grädden ganska hårt. Häll i kokosen i crème fraiche-blandningen. Vänd sist i grädden, blanda ordentligt. Låt stå i kyl minst 3 timmar så att fyllningen stabiliserar sig. Kokosen suger åt sig vätskan och blir mjuk.
 
Geishafluff
3 dl Vispgrädde
180g Geisha, grovhackad
 
Värm upp grädden i en kastrull och låt den koka. Rör i geishan under omrörning tills chokladen smält helt. Låt stå kallt, i kylen, minst 5 timmar (gärna över natten). Vispa upp till fluffig kräm. Tänk på att geishan lätt kan lägga sig i botten så var noga med att röra upp chokladen.
Detta blir ganska mycket kräm, men ett tips är att det blir en god efterrätt :-)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: milla

Dom var verkligen hur fina som helst och bakade med mycket kärlek och eftertanke <3 Dom smakade otroligt gott! Tack så mycket <3

2014-02-11 @ 21:56:16
Postat av: milla

Rosorna var väldigt vackra <3

2014-02-11 @ 21:58:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0