Sockerkaka

Här kommer ännu en klassiker, den välkända sockerkakan som kan smaksättas på många olika sätt.
Personligen föredrar jag den vanliga sockerkakan utan någon speciell smaksättning, men smaken är som baken ;-)
 
 
 
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g margarin
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
 
Gör Såhär

1. Smörj och bröa en hålform. Sätt ugnen på 175°C.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sila ner i smeten. Vispa ihop med elvisp.

4. Smält smöret, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.

6. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0