Ljus kärleksmums

 

Vem älskar inte klassikern kärleksmums?
Här är den ljusa varianten och jag tycker faktiskt att den är snäppet godare.


Till en liten plåt (ca 30x40cm)

Botten
3 ägg
4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2,25 dl ljummet vatten

Smörkräm
150 g rumstempererat margarin
knappt 2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1,5 äggulor


Till en stor plåt

Botten
4 ägg
5,5 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten

Smörkräm
200 g rumstempererat margarin
2,5 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Garnering
 kokos

* Vispa ägg och socker poröst.
* Vänd försiktigt ner mjöl och bakpulver.
* Blanda sist i vattnet.
* Gräddas mitt i ugn 175 grader i ca 25-30 min.
* Låt kakan svalna.
* Blanda ihop allt till smörkrämen och smeta på kakan.
* Garnera med kokos
 
 

Går bra att frysa in kakan
Trackback
RSS 2.0