Sega chokladrutor

Provade mig på ett nytt kladdkaksrecept på härligt sega chokladrutor med frasig yta, mumsigt goda!
Receptet kommer ifrån Maria Öhrns bok  - Kladdkakor nya och gamla favoriter för den chokladälskande hemmabagaren.


Ingredienser:

100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Gör såhär:
Smöra och bröa en ugnsform med måtten 20x25 cm.
Smält smöret på svag värme.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör sedan ner det smälta smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljcoker och bakpulver. Rör sedan försiktigt ner blandingen i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda 35 minuter i 150 grader.

Låt svalna inna du skär upp rutorna.

Du kan även pudra över med florsocker om du vill!!

Trackback
RSS 2.0