Släta Bullar

Bakade för ett tag sedan släta bullar, eller kardemummabullar som de också kallas.
Dom blev verkligen supergoda, men det enda jag kan rekomendera är att ta det dubbla med kardemummakärnor eftersom det knappt smakade kardemumma överhuvud taget.
Receptet hittade jag på kokaihop.se (av Linnea W)
 
Receptet räcker till ca. 25 st bullar
 
 
Ingredienser:
150g margarin
5 dl mjölk
50g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
1 tsk kardemummakärnor (alt. 2 tsk)
1 lite mjölk
 
Till pensling:
1 ägg
 
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
 
Smula ner jästen i en ren och torr bunke, häll i lite av degspadet och blanda tills jästen löst sig. Häll sedan i resterande degspad.
 
Blanda salt, socker, nystött kardemumma och drygt 2/3 av mjölet. Arbeta samman den torra blandningen med degspadet i en bakmaskin. (Går bra utan också om man inte äger en bakmaskin, tar bara lite längre tid).
 
Tillsätt resten av mjölet lite i taget tills degen är blank och smidig och släpper från skålen.
Strö över lite mjöl så att degen inte torkar. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 30 minuter).
 
Dela upp degen i jämnstora bitar, de ska passa i en lätt kupad hand. Rulla mellan händerna till en bulle.
Tryck hårt först och lätta sedan på trycket så att bullen blir rund och slät. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
 
Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
 
Pensla med uppvispat ägg.
 
Gräddas mitt i ugn 250°C (225°C i varmluftsugn) i ca 8-10 minuter, till bullarna är gyllenbruna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0