Lavendelsocker

Jag tycker väldigt mycket om lavendelblommor och hittade av en slump ett "recept" på hur man gjorde Lavendelsocker.

Tänkte att jag skulle prova detta och sedan kan jag baka goda lavendelkakor eller liknande.

 

Förhoppningsvis smakar det lika gott som det luktar och ser ut!

Ingredienser:

En tät burk

Socker

Lavendel

 

Gör såhär:

Lägg i lite lavendel med sockret i burken, förslut den och skaka så att det blandas riktigt. Sedan ska burken stå ett par veckor för att suga åt sig av smaken (man kan ju alltid provsmaka och se om det behövs mer lavendel). Skaka gärna burken lite då och då så det blandas runt!!

När det är klart är det bara att sila bort lavendeln.

 

Sockret går att använda till allt möjligt; kakor, tårtor, marinader, såser, på sallader och på grillkött.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0