Pestokyckling

Detta är är gott och fettsnålt kycklingrecept. Serveras med ris och sallad.
Receptet är för 4 port.

 

Ingredienser:
4 tinade kycklingfiléer
1 burk pesto rosso (röd pesto)

 

Gör såhär:
Marinera kycklingen med peston. Lägg i ugnsform.
Ev. kan man skära ett jack i mitten av filéerna och lägga en klick pesto i.
Gräddas mitt i ugn 175 grader i 20 min. Dubbelkolla så att kycklingen verkligen är färdig.


Vill man ha en passande och fettsnål sås till, så prova denna Pestosås.
Går lika bra att äta varm som kall.

 

Ingredienser:
1/2 burk röd pesto
1 dl passerade tomaten
1 stor tomat
1 rödlök
1 gullök
salt
vitpeppar

 

Gör såhär:
Finhacka lökarna och tomaten.
Blanda samman alla ingredienserna.

Antingen kan du hälla i såsen på kycklingen och värma i ugnen eller så värmer du upp den i en kastrull på spisen, eller så serverar du såsen kall helt enkelt.

Trackback
RSS 2.0