Mördegskakor med kanel

Dessa härliga torra kakor är perfekta till fikakaffet/teet.

Ingredienser:
200 g rumstempererat margarin
5 dl vetemjöl
1 dl socker
Kanel efter smak

Gör såhär:
Hacka samman alla ingredienser direkt på bakbordet och arbeta sedan ihop degen eller använd köksassistenten.
Rulla ut degen till en ca. 6 cm i diameter lång korv.
Ta fram en bit aluminiumfolie och strö kanel på eller direkt på bakbordet. Rulla sedan degen i kanel så att hela "korven" är täckt, även sidorna.
Lägg degen i frysen till den stelnat lite. Skär sedan ut ca 6 mm tjocka kakor.
Lägg kakorna på bakplåtspapper och trýck till kakorna lite.
Gräddas mitt i ugn 175-200 grader 10 min.


Du kan även göra schackrutor
1 sats mördeg
2 msk kakao

Dela degen i två delar. Arbeta in kakaon i ena delen.
Rulla ut degen i två ljusa och två mörka jämna längder. Lägg en ljus bredvid en mörk och byt plats på färgerna i nästa lager. Tryck samman längderna så att de bildar en fyrkant i schackmönster.
Skär i ca 6 mm tunna skivor. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till kakorna lite.
Gräddas mitt i ugn 175-200 grader 10 min.

Trackback
RSS 2.0