Kladdkaksmuffins
Med detta recept går även lika bra att göra en stor kladdkaka!
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl mjöl
200 gram smält margarin
* Vispa ägg och socker fluffigt
* Tillsätt resten av ingredienserna (jag brukar alltid lägga i lite extra vaniljsocker, ungefär en extra tsk), blandas till en jämn smet.
Kladdkaksmuffins
* Smöra och bröa aluminiumformar, ca. 25 st.
* Klicka i ca. 1 msk smet i varje form.
* Grädda mitt i ugn 175 grader i 10-15min. Kolla gärna med provstick så att dom inte är för kladdiga!
* Låt svalna, pudra sedan över med florsocker.
Kladdkaka
* Smöra och bröa en stor form, jag brukar ta en rund form på ca. 25cm i diameter.
* Gräddas mitt i ugn 200 grader, ca 20-25min, prova gärna med provsticka.
* Låt kakan svalna, pudra sedan över med florsocker.
Muffinsen/kakan är lika god kall som varm.
Kan serveras med glass, grädde eller ätas som den är.
Går jättebra att frysa in och kan förvaras i kyskåp (men täck då kladdkakan med aluminiumfolie, och muffinsen i en påse).