Vaniljfudge

Jag har aldrig provat att göra fudge innan eftersom det inte faller mig i smaken, men eftersom min man tycker det är mumsigt så har jag gjort en sats till honom som faktiskt blev väldigt bra.
Grundrecepten hittade jag på receptcentralen.se, men jag ändrade receptet ganska mycket och min man gav dom ett högt betyg! Så här kommer min version...

Ingredienser:
1 dl grädde
250 gram strösocker (ungefär 2,5dl)
1 msk ljus sirap
50 gram vit choklad
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver

 

Gör såhär:
Värm försiktigt grädde och socker i en tjockbottnad kastrull.
Rör försiktigt med en slev tills sockret lösts sig. Tillsätt smör och sirap under omrörning.
Låt koka utan lock till 116 grader.
Finhacka chokladen.
* Ta av kastrull och låt svalna till 100 grader.
Rör ner chokladen, vaniljsockret och vaniljpulvret och vipspa tills smeten väl väl blandad och krämig.
Häll upp massan i en form med raka kanter, ca 12x12 cm täckt med bakplåtspapper.
Låt svalna något.
Skär med oljad vass kniv i fyrkantiga bitar.
Låt kallna!

Förvaras i plastlådor i kylen.

Trackback
RSS 2.0