Pannacotta

Detta är en supergod klassisk italiensk pudding.
Pannacotta, eller Panna cotta som det heter på italienska betyder kokad grädde.

Jag brukar göra detta receptet utan kanel o kademumma.
Detta recept är till 4 port.

Ingredienser:
3 dl grädde
0,5 vaniljstång
0,5 dl socker
2 st gelatinblad

ev. 1 st kanelstång
4st kademummakärnor

Gör såhär:
Skrapa ur kärnorna ur vaniljstången. Koka upp grädden med socker, vaniljstång med vaniljfröna, kanelstång och ev krossade kademummakärnor.
Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten.
När grädden kokat upp, dra av den från plattan och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av!
Häll upp i portionsformar eller dessertglas och ställ i kylen ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat.
Stjälp upp pannacottan, eller servera direkt ur glaset.

Garnera gärna med hallon (eller något annat favoritbär eller varför inte en bärkompott), eller sås gjort på bär mixat med socker.




Citron- och Vaniljpannacotta

Denna gången hade jag tyvärr ingen vaniljstång, så jag tog det jag hade hemma och resultatet blev en supergod vanilj/citron pannacotta!!

Ingredienser:
3 dl grädde
1 liten msk citronarom
1 lite msk vanlíljarom
0,5 dl socker
2 st gelatinblad

Gör såhär:
Blötlägg gelatinbladen i ca 5 min.
Koka upp grädden med socker och aromerna.
När grädden kokat upp, dra av den från plattan och rör ner gelatinbladen.
Häll upp i portionsform eller dessertglas och ställ i kulen ett par timmar eller tills pannavottan har stelnat.
Stjälp upp pannacottan, eller servera direkt ur glaset.
 
Citron- och vaniljaromen finns att köpa i större matbutiker, jag hittade dom på ICA Maxi.

Trackback
RSS 2.0