Minidamsugare
Dessa delikatesser är roligt att göra själv och smakar även gott på en bjudning.
Recept är från Leila Bakar.
Ingredienser:
50 g mjukt smör
5 dl sockerkakssmulor
2 tsk kakao
arrakessens eller punsch efter smak
300 g grön marsipan
florsocker till utkavling
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör såhär:
Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.
Tillsätt arrak efter smak.
Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg dem i frysen.
Kavla parsipanen till ca 2 mm tjocklek. Använd florsocker att "mjöla" med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.
Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält.
Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna.
Skär rullarna i ca 4 cm långa bitar och doppa ändorna i chokladen skaka av. Börja först med ena änden och lägg på bakplåtspapper, när chokladen stelnat doppar du till sist andra änden och låter chokladen stelna på bakplåtspapper igen.
Lycka till!!