Hallonmousse

Hallonmousse är en god och fräsch fyllning.
Receptet är hittat på Toves bakblogg.

Ingredienser:
Med gelatin
200g frysta hallon
knappt 1 dl florsocker
100g philadelphia
4 gelatinblad
2 dl grädde

Gör såhär:
Koka upp hallonen och låt koka i 2 min. Passera genom sil. Låt svalna.
Blanda hälften av hallonmoset med philadelphia.
Blötlägg gelatin.
Vispa grädden.
Smält gelatinet i andra hälften av hallonmoset. Låt svalna och blanda sen ihop med philadelphia-blandningen.
Lägg sist i vispad grädde och låt stelna i kylen.

Du kan även göra utan gelatin

Ingredienser:
Utan gelatin
200 g frysta hallon
knappt 1 dl gelésocker Multi
100g philadelphia
2 dl grädde

Gör såhär:
Koka upp hallonen och låt koka i 2 min. Passera genom sil. Låt svalna.
Blanda hälften av hallonmoset med philadelphia.
Värm upp andra hälften av moset tillsammans med sockret och koka i 30 s, låt sedan svalna en aning.
Vispa grädden.
Blanda lite i taget av hallon-sockermoset med hallon-färskostblandningen och blanda till sist ned den vispade grädden.
Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.

OBS! P.g.a. risken för norovirus/calikivirus skall utländska frysta bär (och grönsaker) alltid upphettas till minst 90 grader Celsius (d.v.s. i praktiken kokas) i 2 minuter innan man använder dem!

Trackback
RSS 2.0