Lussekatter

Här kommer mitt favoritrecept på Lussekatter utan saffran eftersom min man inte tycker om saffran.
ca. 20-30 st beroende på storleken.

Ingredienser:
150 g margarin
5 dl mjölk
1 paket jäst (50 g)
1/2 tsk salt
1,5 dl socker
ca. 11 dl vetemjöl
plus lite mjöl till utbakning

Gör såhär:
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen och blanda tills den löst upp sig.
Arbeta samman alla ingredienserna tills degen släpper från kanterna. Låt jäsa i ca 30 min.
Arbeta degen försiktigt, dela upp i ca 20 bitar och forma lussekatterna.
Lägg på bakplåtspapper sätt i russinen och låt jäsa ytterligare ca 15-30 min.
Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen 250 grader i ca 10 min.

Trackback
RSS 2.0