Kokos Mums och Mums Mums





Nu såhär innan julen brukar jag baka kokosmums, men detta året slog jag på stort och passade även på att baka klassiska Mums Mums.
Detta recept har jag hittat på www.matinfo.se
På en sats fick jag ut;
49 Kokos Mums (3x3)
eller
34 stora och 22 små Mums Mums

Ingredienser:

4 1/2 dl Strösocker
3/4 dl Florsocker
1 Äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk Gelatinpulver
1 1/2 dl kokhett vatten

GARNERING KOKOS MUMS
5 dl kokosflingor (ca 200g)
1 msk kakao

GARNERING MUMS MUMS
500 g ljus Blockchoklad
Smörgåsrån

Gör såhär:
Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.
Rör i gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen.
Vispa alltsammans med köksassistent eller elvisp (ballong) i ca 30 minuter till en pösig smet. Vispa med ganska hög hastighet, hastighet 4 om det går mellan 1 och 8.

Till Kokos Mums
Blanda samman kokosflingor och kakaopulver. Sikta om det är klumpar.
Häll lite av det på botten av en långpanna, 20x30 cm. Häll i smeten och strö lite kokosblandning över.
Låt smeten stå kallt tills den stelnat.
Skär den i bitar ca 4x5 (jag tyckte att ca 3x3 var lagom) och doppa snittytorna i resten av kokosströsslet tills bitarna är helt täckta runtom.
Lägg kokos-mumsarna på galler eller bakplåtspapper. Förvara dem svalt, går utmärkt att frysa in!


Till Mums Mums
Kapa till smörgåsrånen till runda plattor med hjälp av pepparkaksform eller ett glas.
Spritsa ut smeten på plattorna och ställ dem i frysen i en timme.
Smält blockchokladen i mikro eller över ångbad.
Doppa sedan Mums Mumsen i chokladen ställ dem på bakplåtspapper och låt torka. Förvara dom svalt, går utmärkt att frysa in!
 

Trackback
RSS 2.0