Gluten- och mjölkfri tårtbotten
För er som är gluten- och/eller mjölkallergiker kommer här ett recept som både är fri från gluten och mjölk!
Har själv aldrig provat detta recept men det borde bli bra. Hittade det på kokaihop.se...
Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 dl potatismjöl
1 dl mazenamjöl
Gör såhär:
Blanda samman bakpulver, potatismjöl och majsmjöl.
Vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt, vispa gärna länge ca.10min.
Om du vill ha mjölkfri tårtbotten så klä den med bakplåtspapper, du kan också olja den, annars smöra formen som vanligt - inget ströbröd såklart.
Sätt längst ner i ugn 175 grader, 30 minuter.
Denna botten bränns lätt så lägg bakplåtpapper över när ungefär halva tiden gått.
Lycka till!
Trackback