Chokladkolasnitt

Korintkakor
Dessa kakor är ganska torra men åh så goda.
Utmärkta fikakakor!

Ingredinser
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
200 g rumstempererat margarin
1 dl russin
Gör Såhär
* Arbeta samman alla ingredienserna till en deg.
* Forma små bollar och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper.
* Tryck sedan ut bollarna med en mjölad gaffel.
* Gräddas mitt i ugn 200 grader ca 8-10 min.
* Låt svalna
Sockerkaka

1. Smörj och bröa en hålform. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sila ner i smeten. Vispa ihop med elvisp.
4. Smält smöret, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.
6. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.
Ljus kärleksmums
Vem älskar inte klassikern kärleksmums?
Här är den ljusa varianten och jag tycker faktiskt att den är snäppet godare.

Till en liten plåt (ca 30x40cm)
Botten
3 ägg
4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2,25 dl ljummet vatten
Smörkräm
150 g rumstempererat margarin
knappt 2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1,5 äggulor
Till en stor plåt
Botten
4 ägg
5,5 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten
Smörkräm
200 g rumstempererat margarin
2,5 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Garnering
kokos
* Vispa ägg och socker poröst.
* Vänd försiktigt ner mjöl och bakpulver.
* Blanda sist i vattnet.
* Gräddas mitt i ugn 175 grader i ca 25-30 min.
* Låt kakan svalna.
* Blanda ihop allt till smörkrämen och smeta på kakan.
* Garnera med kokos

Går bra att frysa in kakan